10 VINS “UP” A PREUS “DOWN”

per | 09/04/2021 | Articles, Consells, Vins i Escumosos

10 vins “up” a preus “down”

Sempre has pensat que per gaudir d’un bon vi t’has de gastar un dineral ?  Segueix llegint i et descobrirem que no sempre és així.

Et presentem una selecció de 10 vins fantàstics a un preu igual de fantàstic perquè coneguis unes petites joies vinícoles sense que se t’enfili la despesa mensual.

Trobar grans vins és relativament fàcil si tens un gran pressupost, la dificultat creix quan busques qualitat a un preu més ajustat. Amb aquesta llista volem ensenyar-te que sí, que hi ha grans productes a preus assequibles i que, a més, tenim la sort que molts d’aquests productes s’elaboren a casa nostra, posant així en valor un model de consum de proximitat.

Comencem parlant-vos de VINS BLANCS. 

N’hem seleccionat tres que ens encanten per la seva qualitat i per la manera de treballar dels seus elaboradors. Però els volem destacar també per la seva vessant més polifacètica. Porta’ls on vulguis, que l’encertaràs.

1 – CAN FEIXES BLANC SELECCIÓ

Varietats: Parellada, Macabeo, Xarel·lo, Chardonnay i Malvasía de Sitges.

Vi sec, jove, procedent d’una acurada selecció de varietats de raïm de la “Finca Can Feixes”. Elaborat per expressar els caràcters més primaris de la fruita barrejats amb les notes florals pròpies d’aquest territori. Un vi que et serveix per qualsevol moment i qualsevol paladar… i és clar: Agricultura Ecològica Certificada.

D.O. Penedès

2 – CASTELLROIG SO BLANC

Varietats: Xarel.lo 100%

Aquest blanc és una elecció genial per endinsar-se en el món dels monovarietals, en aquest cas el Xarel.lo. És un vi intens, amb una cremositat delicada i un petit toc amarg característic molt agradable i fresc. Tot Ecològic. Predilecció per maridar amb aperitius, peix i marisc, tot i que també el podrem combinar-lo amb carns blanques i paelles.

D.O. Penedès

3 – ACÚSTIC BLANC

Varietats: Garnatxa blanca, Macabeu, Pansal

Vi procedent de vinyes velles d’una finca situada a les terres del Montsant. És un vi més potent, amb estructura i caràcter, que podràs obrir per maridar amb quasi qualsevol àpat. Amb aromes exòtiques i frescor però també amb capacitat de criança

D.O. Monsant

Doncs ja hem fet un cop d’ull als blancs. No dubteu en tastar-los quan en tingueu l’ocasió i, si els coneixeu, ja sabeu que són dels que et fan repetir. Producte excel.lent a un preu “Low”. 

Passem als Negres. Com deia la cançó; “red, red wine…”. La veritat és que el vi sempre ha inspirat a grans genis a l’hora de crear obres mestres. Sigui com sigui, una copeta de vi permet aflorar aquells sentiments i emocions que, ben canalitzats, t’ajuden a captar aquells moments màgics de la vida.

Ara veuràs 4 vins negres Catalans que han estat elaborats amb gran passió i dedicació per uns cellers que es caracteritzen per la feina ben feta i tenint sempre present el respecte pel territori. Vins negres que al tastar-los no et creuràs el que costen, de fet, d’això tracte aquest article, no ? …

4 – ALBET I NOYA CURIÓS NEGRE

Varietats: Ull de Llebre (tempranillo)

Estem davant el primer vi ecològic elaborat per Albet i Noya, un dels cellers pioners en aquest model d’agricultura. Un vi lleuger, jove i suau, que et recordarà a la fruita vermella més dolça, amb notes florals embriagadores que fa d’aquest negre una exel·lent opció per disfrutar-lo fins i tot sense acompanyar-lo amb res.

D.O.Penedès

5 – CHATELDON

Varietats: Cabernet Sauvignon

I aquí tenim un negre Reserva. Bodegues Pinord, un dels clàssics del Penedès, Ens encanta aquest vi pel seu caràcter potent però ben equilibrat. És un d’aquells vins amb cos, espès i que et deixa la boca ben plena de sabors. Menjant l’apreciareu millor, amb carns de tot tipus, embotits i formatges. Apunteu-vos-el!

D.O. Penedès

6 – LES FORQUES

Varietats: Cabernet Sauvignon

Elaborat per Mas Candí, una bodega situada a Les Gunyoles d’Avinyonet, a les portes del massís del Garraf. Aquest negre és un dels nostres preferits. És un vi mineral, semblant a un Priorat, amb un toc dolç de la fruita madura; Llaminer, potent i seductor. Agricultura ecològica i treball 100% manual. No us el perdeu! 

D.O. Penedès

7 – ANEXE VINYES VELLES DE CARINYENA

Varietats: Carinyena

La família Cedó Anguera, petit Celler familiar situat a la Serra d’Almos, ha embotellat aquest vi monovarietal, 100% Carinyena, que podem classificar com “especial” i que us recomanem que proveu si voleu descobrir aquesta varietat en el seu estat més salvatge.

D,O. Montsant     

Molt bé, #winelovers, amb aquesta selecció de vins negres ja tenim una altra gamma de color enllestida. Referències que no se us poden escapar i que no us decepcionaran. 

Per acabar, us descobrim les nostres recomanacions de 3 vins escumosos amb una relació qualitat-preu boníssima. Fàcils de beure, frescos i juganers. Un perill vaja, ja m’enteneu!

Els Escumosos són, resumint, vins amb bombolles. La seva presència en el nostre àmbit territorial és molt prolífica i la seva qualitat l’hem de considerar d’excel.lent en la majoria de casos. Ja fa uns anys, però, que hi ha una certa controvèrsia a l’hora de classificar-los. De totes maneres, desde CAVA fins a CORPINNAT i passant per CLÀSSIC PENEDÈS, entre d’altres, tots són productes que mereixen tota l’atenció.

Comencem:

8 – ORIOL ROSELL NATURE RESERVA

Varietats: Xarel.lo, Macabeu, Parellada

Aquest és un escumós que havia de sortir en aquesta llista. En boca molt agradable i amb una acidesa ben equilibrada. És un producte excel·lent a un preu molt raonable. Hi trobareu notes florals barrejades amb els aromes típics varietals del cava. Viticultura Ecològica amb collita manual. Una opció molt interessant.

D.O. CAVA 

9 – AYMAR NATURE RESERVA

Varietats:  Xarel.lo, Macabeu, Parellada

Ara és el torn d’un Clàssic Penedès. Bombolla fina i suau, tal com diuen els mateixos elaboradors -amb matisos lligats a un fons de llevat fresc que ens recorda al pa acabat de sortir del forn-. Un escumós fresc però intens i molt fàcil de beure, aneu en compte, eh. Agricultura ecològica, respectant medi i territori. Ho té tot per ser un TOP.

D.O. CLÀSSIC PENEDÈS 

10 – MISTINGUETT BRUT ROSAT

Varietats: Garnatxa i Trepat

I per acabar la nostra llista us incloem aquest CAVA ROSAT. Elaborat per Vallformosa és un producte ideal per fer prèvies en una terrasseta, per picar alguna cosa al migdia o al vespre. Molt llaminer, afruitadet i que t’invita a brindar per la vida. I el preu, increïble!

D.O. CAVA 

Apa, llista completada.

Esperem que us serveixi per conèixer algunes referències que per nosaltres són molt atractives i que potser passen una mica desapercebudes dins la voràgine dels productes vitivinícoles. I a més, amb els temps que corren sempre va bé tenir “uns asos sota la màniga” per si l’economia ens fa una mala passada.

Ah, si en tasteu algun i esteu d’acord (o en desacord) amb nosaltres, podeu fer-nos arribar els vostres comentaris a qualsevol de les nostres xarxes socials i de ben segur que us llegirem.

Salut i bon vi!

El meu cistell