inzolia-maridinzolia-maridatge-vins-a-taulaatge

Com triar els millors vins a taula

per | 01/02/2021 | Actualitat, Consells

Elecció d’un bon maridatge

Si volem ser uns bons amfitrions és essencial triar un bon vi o escumós pels nostres àpats. 
Per sorprendre els invitats es recomana escollir un vi per l’aperitiu, un pel plat principal i finalment un últim per acompanyar les postres i la sobretaula. A continuació us deixem un seguit de recomanacions:

Aperitiu o entrants

Per començar a obrir boca, un vi lleuger o fins i tot un escumós és ideal per l’aperitiu. Podem triar que siguin joves, frescos i lleugers. Un ancestral rosat de bombolla fina podria ser l’acompanyament perfecte.

Les nostres recomanacions

Plat principal

El plat principal és on tenim els plats més contundents, per això els vins que triarem seran aquells amb més estructura i cos. 

Si tenim peix o marisc, podem començar amb un blanc criança i si pel contrari el plat principal és una carn al forn, estofada o rostida, hi quedarà millor un vi negre amb cos, més intens. Podrien ser vins amb garnatxa, ull de llebre, sumoll, syrah o cabernet sauvignon.

Les nostres recomanacions

Les postres

Per acompanyar les postres és el moment de posar bombolles a la taula. Un escumós sec o semi sec és l’excel·lència per aquests moments, ja que ens ajudaran a pair i fer lloc a les postres dolces. 

Les nostres recomanacions

Comprar vins a la botiga online

El meu cistell